Over DMS

De beginjaren

Debets Mechanical Support (DMS) is opgericht in 2000 door Sjef en Marij Debets. Beiden besloten een vaste baan in te ruilen voor het zelfstandig ondernemerschap. Marij nam als eerste de stap en verliet de Universiteit Maastricht waar ze destijds werkte als gereedschapsmaker. In de garage achter het woonhuis verspaande ze op een freesbank onderdelen voor machines en apparaten. Afnemers waren vooral bedrijven uit de naaste omgeving met specialistisch, fijnmazig werk en kleine series.

De aanschaf van een computergestuurde freesmachine voor de bewerking van metaal en kunststof zorgde voor meer grote opdrachten. Dat was eind 2001, het moment voor Sjef Debets om de knoop door te hakken. "Ik was eerst instrumentmaker en later tekenaar/constructeur bij Pie Medical," kijkt Sjef terug. "We vulden elkaar dus heel goed aan. Marij kreeg het werk niet meer af, ook niet met mijn hulp in de avonduren. Toen is het besluit gevallen en ben ik zelf in de zaak gestapt."

Groei dwingt tot verhuizing

De klantenkring groeide snel, reden om in januari 2003 uit te wijken naar een professionele bedrijfsruimte van LIOF BedrijvenCentra in Sittard. Ook daar werd de bedrijfshal al snel te klein door het aannemen van twee vaste medewerkers en de aanschaf van een aantal nieuwe bewerkingsmachines. De volgende halte werd Meerssen, waar het bedrijf verder groeide naar in totaal 10 medewerkers en de eerste stappen werden gezet in de automatisering van het bedrijfsproces. Omdat zowel het team als het machinepark dit pand opnieuw ontgroeide, week DMS in augustus 2017 uit naar een nieuwe locatie in Stein.